Képzés a „Boldogabb családokért” iskolai program önkénteseinek

Újabb képzést hirdetünk önkéntesek számára. Szeretnél többet tenni a felnövekvő ifjúság, a jövendő családjai érdekében? Ha igen, csatlakozz csapatunkhoz!
A “Boldogabb Családokért” Családi Életre Nevelés (CSÉN) iskolai program 2012-ben indult el Főegyházmegyénkben. Legfőbb célkitűzése a család és a házasság védelmezése és erősítése a keresztény illetve általános humán értékrend felmutatása és terjesztése által, a tudatos családtervezés segítése. Növelni szeretnénk az ifjúságban a hitet a harmonikus és boldog családi életet illetően. A program az iskolákban, osztályfőnöki órák keretében zajlik, főként önkéntesekből álló teamek segítségével (keresztény értékrend szerint élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, egészségügyi asszisztens stb. közreműködésével).
A képzés vezetője:
Kertész Mária pszichológus, mentálhigiénés szakember, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársa
Kik jelentkezhetnek?
Olyan szentségi házasságban élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, orvos stb. jelentkezését várjuk erre a képzésre, akik vállalják, hogy a 2019/2020 – as tanévtől kezdődően legalább egy osztályban (VI./ IX. osztály), három éves ciklusban, évi 6-10 foglalkozást tartanak az osztályfőnöki vagy vallásórák keretében, esetleg plébániai ifjúsági csoportokban, közösségekben. Jelentkezhetnek olyan fiatalok is, akik keresztény értékrend szerint készülnek a házasságra.
Kérjük a jelentkezőket, hogy hozzanak magukkal lelkipásztori ajánlást!
Részvételi díj: 60 lej
Jelentkezési határidő: 2019. október 28.
A képzés péntek délután kezdődik és szombaton vacsorával ér véget. A szállás, étkezés biztosított.
Regisztrálni az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehet. További információk Kertész Máriától, a „Boldogabb Családokért” iskolai program koordinátorától igényelhetők (tel: 0743-152008, kertesz.maria@csalad.ro)
„Fontos időt »vesztegetni« a fiatalokra. Olykor untatnak, mert mindig ugyanazokkal a dolgokkal jönnek. De az idő értük van. Nem is annyira beszélni kell velük, mint inkább meghallgatni őket, és csak cseppenként mondani valamit, egy-egy szót, és aztán mehetnek útjukra. Olyan mag ez, amely aztán belülről dolgozik.”  (Ferenc pápa)

[quform id=”12″ name=”2019 BCs képzés”]

Dátum

nov 08 2019 - nov 09 2019

Idő

Egész napos
Csíkszentdomokos

Helyszín

Csíkszentdomokos
Szent Margit Lelkigyakorlatos Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság.
Telefonszám
0743 152 008 (KERTÉSZ MARIKA programszervező)
Email
kertesz.maria@csalad.ro
Weboldal
http://www.csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top