Fotósarok várta a gyertyafényes vacsorára érkező párokat, Szentegyházán negyedik, Kápolnásfaluban második alkalommal. A Házasság Hete szervezését Szent Gellért Alapítvány Házas csapata: a György-, a Gergely-, a Mag-, az Ambrus- és a Péter-család vállalta. A dinamikus csapat 10 napos élmény feladatsorral és gyertyafényes vacsorával vonzotta be az érdeklődő házaspárokat, akiknek száma évről évre növekszik. A jelentkező házaspárok egyik, másik, vagy mindkét programajánlaton részt vettek (96 pár a feladatsort vállalta be, 58 pár vett részt a gyertyafényes vacsorán).

A tíznapos feladatsor egy kis színt, humort, jókedvet, az összetartozás érzését vitte be a családokba. A Házasság Hétének éppen ez a célja: megerősödni abban, hogy családban élni öröm. Azon párok között került sorsolásra a sok támogatói felajánlás, akik bevállalták a feladatokat.

Mag Katalin kapcsolattartó szerint, a legnépszerűbbek között volt az „akadálypálya Férjnek/Apának, a fotónézegetés a közös életről, a Feleség/ Anya nap, a Randi nap…

A vacsora alkalmakon (Szentegyházán) Balázs Róbert és Hajnal (Gyergyóremetéről), Kápolnásfaluban Tankó Levente és Ágnes (Székelyudvarhelyről) mondták el tapasztalataikat a Maradjunk együtt szlogen kapcsán. Köszönjük a szolgálatukat!

Hálásak vagyunk a nagyszámú támogatónak, akik felajánlásait (vásárlási-, kozmetikai-, vacsora-, wellnes-, panzió-) utalványok formájában nyerték meg sokan: Szépasszony Panzió, Lobogó Panzió, Rusztik Étterem, Homorod Hotel, Corvina Könyvesbolt, Napsugár Panzió, Kápolnási virágüzlet, Orbán Emőke, Konrád Emilia fodrász, Bumbi, Melany, Bolero, Hun Tanya, Vágás Panzió, ITTHON számítástechnikai üzlet, Nosztalgia Termálfürdő, Teomo üzlet, Zsuzsa Kozmetika, Mária Panzió, Kápolnási és Szentegyházi Önkormányzat. Köszönjük a Mária Panziónak a vacsorát!

Köszönjük Farkas László, Koncsag László, és Major Sándor plébánosok szolgálatát, a szentmisét, szentségimádást, a házaspárok megáldását.

A Házasság Hetét sikeresnek élték meg a szervezők, ezért nem kérdés, hogy jövőre is megszervezik-e. Bíznak benne, hogy az idei résztvevők közül is már sokan vannak, akik jövőre is igent mondanak a Házasság Hete programjaira. Addig is legyen mindennap IGEN- egymásnak!

A továbbiakban havi egy alkalommal Szentkeresztbányán szentségimádás lesz házasoknak, melyre szeretettel várnak minden családjáért imádkozni vágyót.

Forrás és fotók: A Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala