👁‍🗨 3 922

Egy jó anya-lánya kapcsolat mindenkinek mást jelenthet, de tény, hogy ezek a kapcsolatok különlegesek, meghatározók és gondozásra szorulnak. Hozzájárulnak a felnövekvő lányok énképéhez, önbecsüléséhez, az élettel való elégedettségükhöz, az emberi és párkapcsolataik minőségéhez. Az édesanyák és lányaik közötti jó kapcsolat építését segítené október végi lelkinapunk, amelyre már lehet jelentkezni. REGISZTRÁCIÓ ITT!

Ma már nem lehet általános szabályt találni arra, hogy egy lánynak milyen mélységű, szorosságú kapcsolatban kellene lennie az édesanyjával. Mindenki egyénileg alakítja ki, hogy ő milyen fajta kapcsolatra vágyik, szeretne-e napi rendszerességgel beszélgetéseket, vagy csak hetente, szüksége van-e élete fontos döntéseihez édesanyja tanácsára, vagy inkább egyedül szeretné ezeket meghozni.

Az anya-lány kapcsolatokban hosszabb vagy rövidebb ideig jelen lehet a sértődés, a csalódottság, vannak mikor az elhallgatott gondolatok és érzések, ki nem mondott szavak okoznak kisebb-nagyobb viharokat. Főként kamaszkorban, amikor a lányok függetlenebbé válnak, már csak egy-egy pár sietős szóra jut idő, máskor meg sok vádaskodásra, és ilyenkor hangosan becsapódik a lányszoba ajtaja…
Talán az édesanya nem bírja feladni a kontrollt a lánya élete felett, amit kiskorában megszokott, és a lány számára túlságosan nyomulóssá, beleszólóvá válik. Máskor meg az anya érezheti azt, hogy a lánya kizárja az életéből, ami nagyon fájdalmas érzés, de azt is, hogy még mindig mindenben tőle vár segítséget, megoldást, pedig már majdnem felnőtt.

Pedig van megoldás. A jó kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy tiszteljük a másikat, a másik másságát, hogy tanuljunk meg kommunikálni, és ha már túlcsordultak a feszültségek, akkor tudjunk megbocsájtani egymásnak.

Még a leegészségesebb anya-lánya kapcsolatokba is beférkőzik a lázadás! Ilyenkor öleld meg a lányodat, imádkozz érte – és várj rá, hogy visszatérjen – olvastam nemrég az édesanyáknak szánt bölcsességet. Ilyen és ehhez hasonló bölcsességeket hallhattok a gyergyószentmiklósi lelkinapon, de emellett lehetőségetek lesz értékes, minőségi időt tölteni egymással és más lányokkal, édesanyákkal. A programról további részleteket ITT TALÁLTOK. Szeretettel várunk!

Kertész Tibor

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti, támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM