👁‍🗨 469

Hiánypótló rendezvénysorozat kezdődik Gyimesközéplokon. A Szülők Iskolája kezdeményezői egy helyi fiatal házaspár, a főegyházmegyei családpasztorációs munkacsoport önkéntesei, Balázs Marika és Lóránd. Az előadássorozat elsősorban gyimesieknek szól, de szívesen látják a környékről, akár a Csíki-medencéből érkező érdeklődőket is.

A meghívott előadók a családban betöltött férfi, női és gyermek szerepekről, keresztény hitre nevelésről, az érzelmi intelligencia fejlesztéséről, családi kommunikációról tartanak előadást az egyelőre jövő év márciusáig meghirdetett sorozatban.

Az első alkalomra október 11-én, kedden 19 órakor kerül sor, amikor Borota Gábor csíkszeredai pszichológus férfi és női szerepekről tart előadást a Megállói Kultúrotthonban. A részvételi díj 15 lej/fő, 20 lej/pár. Az előzetes telefonos bejelentkezés nem feltétele a részvételnek, de a szervezőknek sokat segít (Balázs Lóránd – 0751 878 152; Balázs Marika – 0748 470 966)

Nagyon gyakran találkozunk szülőkkel, pedagógusokkal, akik elmondják: milyen nehéz a mai gyerekekkel, hogy minden újabb generációval egyre nehezebb. A szülőkben is rengeteg kérdés van, amire nehéz pontos válaszokat adni, és ha csak a világhálón keresgélnek, annyiféle irányzat és vélemény van, hogy nem tudnak kiigazodni. Ebben a nagy zűrzavarban, a gyermekeinkre váró kihívások közepette már az a tudás és ismeretanyag sem elegendő, amit a szüleinktől örököltünk.
Ezért szerettük volna, hogy a nyitott és fejlődni akaró szülők, gyermekre vágyó, szülői hivatásra készülő fiatalok, gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, hitoktatók, lelkipásztorok kérdéseire szakemberek válaszoljanak – mondta el érdeklődésünkre Balázs Marika és Lóránd, hozzátéve: úgy építették fel a minden hónap második keddjén sorra kerülő, márciusig tartó sorozat ívét, hogy a témák egymáshoz kapcsolódjanak

A kezdeményező házaspár ezúton is köszöni a helyi önkormányzatnak, hogy az előadásoknak helyet adnak a kultúrotthonban, illetve Málnási Demeter gyimesközéploki plébánosnak, és Balla Lászlónak a rendezvénysorozat népszerűsítését.

Kertész Tibor