👁‍🗨 2 473

Július elején Sepiszentgyörgyön indul foglalkozásvezetői képzés olyan, a program értékei mellett elkötelezett személyek számára, akik elhivatottságot éreznek kiskamasz fiúkkal való foglalkozásra, csoportvezetői tapasztalattal rendelkeznek, és szívesen vállalkoznak Titkos küldetés® foglalkozások levezetésére.

A kiskamasz lányoknak szóló, drámapedagógiai módszerekre épülő felvilágosító foglalkozás, a Ciklus Show® nagy sikere, és az erdélyi foglalkozásvezetők képzése után új fejezet nyílt a gyerekek szexuális felvilágosítása terén.

Néhány éve Titkos küldetés® címmel megszületett a kizárólag fiúknak szóló magyar program. A foglalkozások már ismerősek Erdélyben: marosvásárhelyi, csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, kézdivásárhelyi iskolákban több száz kiskamasz fiú lehetett részese annak a pár órás „utazásnak” melynek során a testüket, szervezetük működését ismerhették meg.

A foglalkozásokról

Az interaktív felvilágosító foglalkozásokon a 10–13 éves fiúk egy dramatikus játék során a hímivarsejtek szerepébe bújnak, maguk fedezik fel játékos szemléltető eszközök segítségével a hímivarsejtek haladási útját. Megértik a férfiú termékenység folyamatait, és a fogantatás csodáját, melynek során megfejtésre kerül a „titkos kód”, amit minden ivarsejt magában hordoz. Emellett betekintést kapnak a női test működésébe a női termékenységi folyamatokba is.

A játékot beszélgetés előzi meg és követi a serdülőkor mibenlétével, termékenységi tünetekkel, a mindennapok gyakorlatával, a serdülők higiénés szabályaival, a férfivá érés lelki hátterével kapcsolatosan. Mindezek az ismeretterjesztésen túl a pozitív testkép és a férfiúi identitás megerősítését szolgálják. A foglalkozás jelmondata: Férfias felelősséggel az életért!”.

Sepsiszentörgyi képzés foglalkozásvezetők számára

A program magyarországi meghonosítói foglalkozásvezetői képzést hirdettek meg – ezúttal Erdélyben is. Az első kurzust július 8-án és 9-én szervezik meg Sepsiszentgyörgyön. Szeretettel várják munkatársaik közé azokat a férfiakat, akik elhivatottságot éreznek kiskamasz fiúkkal való foglalkozásra, csoportvezetői tapasztalattal rendelkeznek, és szívesen vállalkoznak Titkos küldetés® foglalkozások levezetésére.

A képzés díja bruttó 125 000 Ft, mely az „Esély” Lelki Egészségvédő Egyesület pályázata alapján, részben pályázati támogatással kerül finanszírozásra. Jelentkezési határidő: 2022. június 15.

Helyi kapcsolattartó Csiszér Hajnalka, aki további érdeklődés (fizetéssel, önrésszel kapcsolatos kérdések, hospitálás egyeztetése, stb.) esetén a 0745 126 188-as telefonszámon érhető el. A képzés kapcsán további információkat ITT találnak.

Kertész Tibor

(Fotó: csalad.mandiner.hu)

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM