👁‍🗨 4 770

Az édesapák elkerülhetetlenül megváltoztatják lányaik életét. Attól a pillanattól kezdve, amikor megpillantjuk az újszülött kisasszonyt, addig a napig, amíg az ifjú hölgy elhagyja a szülői házat az óra folyamatosan ketyeg: számolja a múló időt, a lányainkkal töltött órákat. Mert minden pillanat egy elszalaszthatatlan lehetőség, hogy formáljuk, alakítsuk életüket, személyiségüket.

A kislányok születésük pillanatától kezdve igénylik, ösztönösen vágynak édesapjuk figyelmére, ragaszkodására. Van azonban néhány dolog, amit a lányok soha nem mondanának el édesapjuknak, bár szeretnék velük megosztani. Időnként előfordulhat, hogy beszédesebbek, több mindent feltárnak belső rezdüléseikből, de lesznek időszakok, amikor ez valamilyen okból nem fog menni. Ennek ellenére szükségleteik valósak – akkor is ha tudnak beszélni róluk, akkor is, ha nem.

Kedves Apák, íme hat dolog, amit a lányotok nem mond el nektek, de szeretné, ha tudnátok.

1. „Szükségem van egy emberre, aki nem mindig engedi, hogy a saját utamat járjam.”
A gyermekeknek szükségük van egy határozott vezetőre, igénylik ezt. Ez különösen igaz a lányokra. Előfordul, hogy a drága hercegnőd olyan dolgokat akar tenni, amelyek nem válnak a javára. Itt van szüksége vezetésre a helyzet megmentése érdekében, még akkor is, ha közben azt vagdossa a fejedhez, hogy tönkreteszed az életét.

2. „Vágyom a testi érintésre, szeretetre, ölelésre, még akkor is, ha ezt nem mutatom.”
A lányok természetszerűen vonzódnak az édesapjuk fizikai közelségére. Sok ölelésre és más fizikai érintésre van szükségük. Ne fosszátok meg őket ettől!

3. „Nem mindig kell megold a problémáimat, néha csak arra van szükségem, hogy meghallgass.”
Édesapák, ismerjétek be, hogy mindenre azonnal van válaszotok, megoldásotok. De időnként ez az utolsó dolog, amire a lányaitoknak szükségük van. Nem kell mindig az összes erőforrásotokkal a megmentésükre sietni! Gyakran csak arra van szüksége, hogy meghallgassuk az ügyes-bajod dolgait. És valószínű, hogy ő is gyorsabban meghall minket, ha mi már megtettük neki ezt a szívességet.

4. „Ha úgy tűnik, hogy tiszteletlen vagyok veled, akkor is jobban tisztellek, mint gondolnád.”
Ha lányokat nevelő apák vagytok, készüljetek fel arra, hogy néhányszor összetörik a szíveteket. Nem mindig fogják érteni, amit tesztek értük és azt sem, hogy miért teszitek. Azt azonban tudnotok kell, hogy kevés ember van a világon, akiben jobban megbíznak, még akkor is, ha ti kételkedtek bennük.

5. „Tudom, hogy gyönyörűnek találsz, de szeretném, ha ezt el is mondanád nekem – akár többször is.”
Minden lánynak fontos tudnia, hogy kívül és belül is szép – ha ezt gyakran hallja, el is fogja hinni. Apák, ezt ti mondhatjátok el nekik a leggyakrabban, az otthon töltött évek alatt tőletek hallják majd a legszívesebben.

6. „Szívesebben hallom a »szeretlek« szót tőled, mint bárki mástól.”
A lányod elsősorban és leginkább a te jóváhagyásodat kéri. És nem kellene lennie senkinek, aki azt mondja neki, hogy jobban szereti, mint te. Kedves Apák, váljon mindennapi gyakorlattá, szokásotokká azt mondani a lányaitoknak, hogy „szeretlek”.

Kertész Tibor

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM