Ha február, akkor Házasság Hete… Az év ezen időszakában megpróbálunk tudatosan is odafigyelni a házasságra, mint egy nagyon fontos szeretetközösségre és megpróbáljuk ápolni, erősíteni, vigyázni rá. Egy héten át számos helyszínen előadásokkal, beszélgetésekkel, kulturális programokkal kívánják a házaspárok figyelmét ráirányítani a házasság, a család fontosságára. A Házasság Hete idei mottója: „Veled kiteljesedve!”

Magyarországon immár évtizedes hagyomány, hogy Bálint-nap tájékán a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával országszerte izgalmas programok sorával készülnek a házasság, az elköteleződés népszerűsítésére.

A Házasság Hete mozgalom több mint másfél évtizede indult az Egyesült Királyságban, célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, és azoknak, akik párkapcsolati vagy gyermeknevelési nehézségekkel küzdenek.

Richard Kane, a mozgalom elindítója szerint mindannyiunknak szükségünk van a házasság megerősítésére, mert egészségesebb lesz az ember, jobb lesz az életminősége, ha házasságban él, és a statisztikák alapján még több pénzt is keres. Ezért ha a gazdaságot növelni akarják, érdemes szorgalmazni a házasságkötéseket. A gazdaság mellett a jogalkotásnak és a politikának is középpontba kell helyeznie a családokat, mert amennyire stabilak a családok, annyira stabil maga a társadalom is.

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében hatodik alkalommal szerveznek programokat a Házasság Hetén. Idén is bátorítunk minden templomi közösséget, gyülekezetet, plébániát, hogy saját rendezvényekkel, előadások tartásával, házaspáros alkalmak szervezésével csatlakozzanak a mozgalomhoz.

A Házasság Hetével kapcsolatos tudnivalók, programok összesítését, népszerűsítését idén is a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ vállalta, a hazassaghete.ro-n már részletes információk találhatók a különböző településeken megszervezésre kerülő rendezvényekről. Az elkövetkező napokban érdemes követni a honlapot, ahol folyamatosan frissülő tartalmakkal várjuk az érdeklődőket. A Házasság Hete eseményeiről Facebook-oldalunk eseménye által is tájékozódhatnak, itt létrehoztuk a Házasság Hete 2017, Marosvásárhely eseményt is.

A Házasság Hete kapcsán további információkat találnak a hazassaghete.hu  és a marriageweek.ro oldalon is.

Bakó Mária