Kapcsolódó cikkek

ÉLETÜNK VÁLASZ KRISZTUS HÍVÁSÁRA

A gyulafehérvári főegyházmegye Pasztorális Bizottságának Családpasztorációs Szolgálata harmadízben szervezte meg egyházmegyei családos táborát augusztus 6–11. között Szovátán, a patakmajorbeli szabadidőközpontban. Az előkészítés az elmúlt év októberében kezdődött, ennek folyamatában 18 házaspárnak, a magcsoportnak nevezett családos

CSALÁDOK ÉPÍTETTEK HÁROM SÁTRAT

A gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottságának családpasztorációs szolgálata egyházmegyei családos tábort tartott 2006. augusztus 7-12. között Szovátán. A pasztorális terv 2006-os kínálatából – a táborozók kérésére – az életünk árnyoldalai tematikát követve, „Családi életünk árnyoldalai Isten

CSALÁDOS TÁBOR IVÓBAN

Augusztus 4–7. között első alkalommal szervezték meg a gyulafehérvári főegyházmegyei családos tábort a Zetelaka melletti Ivóban. Közel harminc család érkezett Hargita, Kovászna, Brassó és Maros megyéből, de egy ötgyerekes, ma már mindenképpen példaképnek számító nagycsalád

Ismertető

Egy jó alkalom a családjaink számára, hogy találkozzanak egymással egy olyan program keretében, ahol lehetőségünk van az elcsendesedésre, az Istennel való kapcsolatunk ápolására, párkapcsolataink építésére, bensőséges és vidám együttlétre, kikapcsolódásra és pihenésre, s mindez szeretteinkkel, barátainkkal együtt, velük egységben. Ezek a tábori együttlétek segítenek bennünket abban, hogy házastársi kapcsolataink elmélyüljenek, családi életünk pedig bensőségesebbé váljon.

Ezen kívül a tábor ideje alatt számítani lehet lelkigyakorlatos együttlétre társunkkal, más házaspárokkal, előadásokra, tapasztalatok megosztására, tanúságtételekre, csoportos beszélgetésekre. Gyermekeink számára korcsoportok szerint élményszerű találkozást igyekszünk biztosítani a Szeretettel, Istennel. Miközben igazi nyári és vakációs hangulatot biztosítunk számukra, katekézis és játékok keretében ismerkednek a keresztény élettel. Egy csendes, zöld erdőszélre, kirándulásra, friss levegőre, sok vidámságra, játékra, táncházra, éneklésre, rengeteg beszélgetésre és minden egyéb jóra is lehet számítani, ami belefér. Továbbá lehetőség kínálkozik magánbeszélgetésre lelkésszel vagy segítőnővérrel.

Felismertük, hogy milyen nagy szerepünk van családként a saját plébániánkon, hogy ne kiszolgáló egyházként tekintsünk a katolikus egyházra, hanem a krisztusi egységet építsük a közösségben. Sok bátorítást kaptunk az előadóktól, a csoporttársaktól arra vonatkozólag, hogy miként világítsunk, mutassunk utat az embertársainknak.”

Mikola család, Torja

„Rengeteg élménnyel érkeztünk haza, a gyerekeink gyakran emlegetik a délelőtti foglalkozásokat, a kirándulást, a „gyerekmisét”, a családos szentségimádást stb. A két nagyobb gyerekünk egyre az ott hallott „vidám” énekeket ismételgeti. Ránk, szülőkre, az előadások és az azt követő páros, illetve kiscsoportos beszélgetések, a közös imák (mise, szentségimádás) voltak a legnagyobb hatással.”

Máté család, Székelyudvarhely

„Nagyon szép és hasznos tapasztalat volt számunkra ez a tábor. A kettőnk kapcsolatának is jót tett, hiszen jutott időnk egymásra, sokat beszélgethettünk, még bensőségesebb, még meghittebb lett a kapcsolatunk, még közelebb kerültünk egymáshoz, sikerült még jobban kifejezni és éreztetni egymással a szeretetünket. Különösen jó volt együtt lenni a többi családdal is, beszélgetni velük, közel kerülni hozzájuk, játszani a gyerekekkel, kicsit látni a jövőnket… 🙂 Mindemellett kikapcsolódhattunk, pihenhettünk és a környék szépségében is gyönyörködhettünk. Ennél szebb nyaralást el sem tudnánk képzelni!”

Nagy család, Sepsiszentgyörgy

„Szomjazva érkeztünk a táborba, itt úgy éreztük, hogy egy oázisban vagyunk, ahol sikerült szomjunkat oltani, és amikor a sivatagba kellett visszaindulnunk, már tartalékot is tudtunk magunkkal vinni, abban a reményben, hogy szomjazó embertársainknak is tudunk átadni belőle.” (Barabás Mózes és Enikő, Székelyudvarhely)„Nagyon jó volt találkozni a családokkal, látni azt a sok gyermeket, beszélgetni, érezni, hogy mindenkinek mennyire fontos Isten. Ez az, ami igazán összekapcsolt és örömmel tölt el, hogy a mai világban van sok keresztény család, akinek fontos Jézus követése. Erőt, reményt ad ez nekünk és vágyat, hogy hitünk erősödjön, dolgainkat Istenre tudjuk bízni.”

Kovrig család, Nyárádszentlászló