👁‍🗨 2 609

Karácsony közeledtével egyre több szó esik az ajándékozásról. Találunk-e olyan ajándékot szeretteink számára, amellyel örömet szerezhetünk? Lesz-e időnk végre saját magunk készíteni valamit, vagy sikerül-e elegendő összeget megspórolni a bevásárlásokra? Ráadásul a hatalmas nőtt karácsony-ipar is az ajándékozás anyagi dimenziójára irányítja tekintetünket.

Üzletbe be és üzletből ki; fáradt, fülledt és nyomasztó minden a nagy csillogás ellenére. Ennek ellenére jó volna felidézni, hogy miért is ajándékozunk egyáltalán, és mit ajándékozhatunk, ami nem vész el. És a legfontosabb arról is beszélni, hogy ki az Ajándékozó, és az igazi ajándék. Az ünnep előtti napokban naponta megjelenő képes idézetekkel az erről való gondolkodást segítjük, azt nézzük meg, hogy az anyagiakon, a megfoghatón túl még mi lehet ajándék.

Isten egyszülött Fiát küldte számunkra. Hogyan nőhetne ez fölé a mi évenkénti vásárlási lázunk? A legnagyobb ajándék, amit valaha kaphattunk, nem vásárolható meg üzletben, nem váltható készpénzre, nem csomagolták be. Az Ajándékozó már mindent megfizetett.

A Szentírásban olvashatjuk, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy odaadja a legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és megbékéltessen mindannyiunkat az Istennel. A Róma 3:24-25-ben olvashatjuk: „Megigazulásukat azonban ingyen kapják, Isten kegyelmének erejéből, Jézus Krisztus megváltása árán. Őt adta oda Isten véres engesztelő áldozatul a hitben, hogy kimutassa igazságosságát. Isten végtelen türelmében elnézte a korábban elkövetett vétkeket,  hogy igazságosságát most kimutassa. Mert amint ő igaz, úgy akar igazzá tenni mindenkit, aki Jézusban hisz.”

Isten a megváltás ingyen ajándékát adta nekünk, amikor Jézus magára vette a bűneinket. Ez az ajándék, amit el kell fogadnunk. 

IMÁDKOZZUNK!

Uram, szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor ezt nem ismertem fel. Köszönöm, hogy velem vagy, hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen engem.

Szeretném megkapni Fiad karácsonyi ajándékát. Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól és a függőségeimtől.

Ments meg engem saját magamtól! Igen, arra kérlek, hogy ments meg engem a saját céljaidra. Azt szeretném tudni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be szeretném tölteni azt a feladatot, amire elküldtél engem. Szeretném tanulni azt, hogyan kell szeretni téged, bízni benned és kapcsolatban lenni veled.

Szükségem van arra, hogy békében legyek veled Istenem, és arra is szükségem van, hogy a Te békességed költözzön az én szívembe. Szükségem van arra, hogy a stresszt elűzd az életemből és szeretettel töltsd meg azt. Segíts nekem, hogy béketeremtő lehessek és segíthessek másoknak is, hogy békességet találjanak veled és másokkal is.

Ámen.

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM