Isten reményteljes jövőt szán neked, ezért ne hagyd, hogy a múltad „rémei” megállítsanak! Kelj fel és harcolj a jövődért! Engedd, hogy Isten áldásai megérkezzenek hozzád!

„Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget!” (Szám 6, 24-26)

Ezekkel a szavakkal áldjuk meg az új év első napján egymást, és ezt az áldást közvetítsük szavainkkal és életünkkel mindenki fele az új esztendőben. Legyünk áldáshordozók és legyünk nyitottak Isten áldásainak befogadására!

Csak akkor tudjuk ezt igazán megtenni, ha a múlt kacatjait nem cipeljük tovább, ha magunk mögött hagyjuk az elmúlt év történéseit, sebeit, rossz emlékeit. Az elmúlt évben megtett út már mögöttünk van. Minden kudarcunkat, tévedésünket, bűnünket Isten a háta mögé dobta, elfedi, megbocsátja azt. Egész életünk el van rejtve Krisztusban, az ő irgalmában, szeretetében. Szívleljük meg Izajás próféta szavait:  „Most már ne arra gondoljatok, ami régen történt, és ne a múlt dolgokra figyeljetek! Nézzétek: én valami újat viszek végbe, már éppen készülőben van; nem látjátok? Valóban, utat csinálok a pusztában, és ösvényt a járatlan földön … bűneidre nem emlékezem többé. ” (Iz 43,18-19.25)

Ha bármikor az új esztendőben nyomasztóan jönnének szembe veled a múlt árnyai, meggátolva azt, hogy bizalommal nézz a jövő fele, vedd észre, hogy nem Isten az, aki „előráncigálja” a múltad rossz emlékeit, sebeit, kudarcait. A sátán az, aki emlékeztet a múltbeli hibáidra, rossz döntéseidre. Előszed régi képsorokat vereségeidről, sérüléseidről és lejátssza azokat. Azt akarja, hogy szégyen, bűntudat és harag gyötörjön. Arra akarja használni a már bocsánatot nyert múltadat, hogy lyukat fúrjon a jövődbe. Azt szeretné, hogy a múlttal légy elfoglalva, s így kívánja elterelni a figyelmedet azokról a dolgokról, amiket ténylegesen meg kellene tenned. Ahogy Heródes király meg akart öletni minden fiú csecsemőt azért, hogy Jézust „félreállítsa az útból”, ugyanolyan biztos, hogy a sátán mindent meg fog tenni azért, hogy megakadályozza azt, hogy befogadd Isten áldásait és áldást közvetíts mások fele.

Isten azonban mást tervezett veled. Reményteljes jövőt szánt neked!

Ő mindent újjá teremt benned. Nem számít, hogy milyen volt a tavalyi éved, hányszor buktál el, Ő azt akarja, hogy kelj fel, és harcolj a jövődért. Tedd ezt elsősorban az imádság fegyverével, ami mindent megváltoztathat. Engedd, hogy Isten áldásai ezáltal megérkezzenek hozzád!

Kertész Marika