Néhány nappal karácsony előtt mi él benned: vajon hiszed-e, hogy megszülethet benned Jézus? Ő egészen közel jön hozzád és többet ad neked, mint gondolnád.

„És boldog vagy te, aki hittél, mert be fog teljesedni, amit az Úr mondott neked.’’ (Lk 1, 45)

Erzsébet boldognak nevezi Máriát, mert hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki. Te hogy állsz ezzel a hittel? Hiszed-e, hogy benned is, általad is megszülethet Jézus erre a világra? Akarod-e a világra szülni Krisztust?

Ne gondold azt, hogy lehetetlen ez számodra. Egyáltalán nem az. Még akkor sem, ha te ezt most másképpen látod. Ha úgy érzed, hogy nem vagy még kész erre. Lehet, hogy te nem vagy készen rá, de Isten kész arra, hogy átformáljon téged. Neki csak egy szavába kerül, és minden megváltozhat benned és körülötted.

Isten ma így biztat: „Ne félj, csak higgy!” Ő téged is ünnepelni hív. Karácsony számodra is azt üzeni: Krisztus vár.

Hidd el, hogy „megérinthet fentről”, „hogy egészen közel jön hozzád, és többet adhat, mint gondolnád”. „Ő az, akit a szíved régen vár.” (Pintér Béla)

 

Köszönöm neked, mindenható Istenem,

hogy Te úgy szeretted ezt a világot, és benne engem is, hogy egyszülött Fiadat adtad értünk. Köszönöm, hogy olyan mélyre hajoltál, amilyen mélyre süllyedtünk. Köszönöm Istenem, hogy nem sajnáltad és nem féltetted egyszülött fiadat, hanem elküldted, és ő odaadta magát értünk, helyettünk és miattunk a golgotai keresztre. Dicsőítelek ezért és kérlek, segíts, hogy megnyíljon a szemünk és meglássuk karácsony titkát: mennyire szerettél minket. Uram, szüless meg bennem, amiként Betlehemben, valóságosan. Te elfogadtad azt az istállót is, hiszem, hogy engem is elfogadsz és megszenteled az én életemet is. Nagy irgalmassággal jöttél hozzánk és közénk, hogy bűneinkre bocsánatot nyerjünk. Testté lettél, lakoztál közöttünk, és azután meghaltál értünk, hogy örök életünk legyen. Szenteld meg, kérlek ünneplésünket és erősítsd meg a veled való közösséget.

Ámen.

Kertész Marika