👁‍🗨 965

A családunk a mai változások közepette is meg kell találja azt, ami összeköti, ami erőt ad; felismerje hogy mennyi érték és erő van a különbözőségeinkben is. Több helységben szervezünk ennek kapcsán hétvégi programot: Mit kezdünk különbözőségeinkkel?

Hogyan éljük meg az ökumenizmust? A vegyesházasság prófétai jel vagy kereszt számunkra? Ez volt a négy magyar egyházmegye márciusi éves családpasztorációs találkozójának témája.

A reformáció 500. évében a figyelmünket a vegyes házasságokban élőkre irányítjuk azért hogy őket megerősítsük a hitük gyakorlásában, identitásuk gazdagságát átélve legyenek jelen a házasságban, egymást segítve a keresztény élet kiteljesedésében. A házasság prófétai jel: az egyháznak a nagy álma hogy az egység megvalósuljon, ennek a földi tükörképe, leképződése a házasságban van ahol a kultúrák össze tudnak kapcsolódni. A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által kezdeményezett, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló program több helységben kerül megszervezésre. Áprilisban egy kapcsolaterősítő hétvégével indítottunk Segesváron, meghirdettük Kolozsváron, s az ősz folyamán újabb helységekben várjuk a párokat.

Szeretettel várjuk a házaspárokat (nemcsak a vegyesházasságban élőket), a házasságra készülőket, együttjárókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék.

Ezzel a témával Sepsiszentgyörgyön kívül (szeptember 22-23.) még három helyszínen szervezünk programot: október 20-én és 21-én Marosvásárhelyen, november 17-18-án Kolozsváron és november 25-én Brassóban

A sepsiszentgyörgyi program előadói: Szénégető István római katolikus családpasztorációs lelkész,  Pál Tünde unitárius pasztorálpszichológus, Incze Zsolt református esperes, illetve a Fokoláre Mozgalom lelkiség képviselői.

Marosvásárhelyen meghívott előadók: Baricz Lajos marosszentgyörgyi plebános és Adorján Kálmán  haranglábi református lelkész.

Kolozsváron meghívott előadók: Illyés Magda pszichológus, a BBTE katolikus teológia karának tanársegédje,  Horváth Levente református missziós lelkipásztor, a Bonus Pastor Alapítvány elnöke és Horváth Mária szociális munkás, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa, öt gyermek szülei.

Brassóban meghívott előadók: Fáy Lóránt brassó-bolonyai plebános és Gáspár Bobos Etele református lelkész.

Az ökumenikus sorozat támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) – Reformációs Emlékbizottság.

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM