Főoldal/Hírfal/Különbözőségeink összehangolása

Különbözőségeink összehangolása

Több helységben szervezünk ennek kapcsán hétvégi programot: Mit kezdünk különbözőségeinkkel? A család a mai változások közepette is meg kell találja azt, ami összeköti, ami erőt ad; felismerje hogy mennyi érték és erő van a különbözőségeinkben is.

Hogyan éljük meg az ökumenizmust? A vegyesházasság prófétai jel vagy kereszt számunkra? A reformáció 500. évében a figyelmünket a vegyes házasságokban élőkre irányítjuk azért hogy őket megerősítsük a hitük gyakorlásában, identitásuk gazdagságát átélve legyenek jelen a házasságban, egymást segítve a keresztény élet kiteljesedésében. A házasság prófétai jel: az egyháznak a nagy álma hogy az egység megvalósúljon, ennek a földi tükörképe, leképeződése a házasságban van ahol a kultúrák össze tudnak kapcsolódni.

Szeretettel várjuk a házaspárokat (nemcsak a vegyesházasságban élőket), a házasságra készülőket, együttjárókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék.

Ezzel a témával Sepsiszentgyörgyön kívül (szept.22-23.) még három helyszínen fogunk programot szervezni: okt.20-21-én Marosvásárhelyen, nov. 17-18-én Kolozsváron és nov. 25-én Brassóban. 

A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által kezdeményezett, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló program sepsiszentgyörgyi előadói: Szénégető István római katolikus családreferens pap,  Pál Tünde unitárius pasztorálpszichológus, Incze Zsolt református esperes, illetve a Fokoláre Mozgalom-az egység lelkisége képviselői.

2017-10-01T11:10:19+00:00 2017. szeptember 19.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet