//Különbözőségeink összehangolása

Különbözőségeink összehangolása

A családunk a mai változások közepette is meg kell találja azt, ami összeköti, ami erőt ad; felismerje hogy mennyi érték és erő van a különbözőségeinkben is. Több helységben szervezünk ennek kapcsán hétvégi programot: Mit kezdünk különbözőségeinkkel?

Hogyayan éljük meg az ökumenizmust? A vegyesházasság prófétai jel vagy kereszt számunkra? Ez volt a négy magyar egyházmegye márciusi éves családpasztorációs találkozójaának témája.

A reformáció 500. évében a figyelmünket a vegyes házasságokban élőkre irányítjuk azért hogy őket megerősítsük a hitük gyakorlásában, identitásuk gazdagságát átélve legyenek jelen a házasságban, egymást segítve a keresztény élet kiteljesedésében. A házasság prófétai jel: az egyháznak a nagy álma hogy az egység megvalósúljon, ennek a földi tükörképe, leképeződése a házasságban van ahol a kultúrák össze tudnak kapcsolódni. A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által kezdeményezett, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló program több helységben kerül megszervezésre. Áprilisban egy kapcsolaterősítő hétvégével indítottunk Segesváron, meghirdettük Kolozsváron, s az ősz folyamán újabb helységekben várjuk a párokat.

Szeretettel várjuk a házaspárokat (nemcsak a vegyesházasságban élőket), a házasságra készülőket, együttjárókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék.

Ezzel a témával Sepsiszentgyörgyön kívül (szept.22-23.) még három helyszínen szervezünk programot: okt.20-21-én Marosvásárhelyen, nov. 17-18-én Kolozsváron és nov. 25-én Brassóban

A sepsiszentgyörgyi program előadói: Szénégető István római katolikus családreferens pap,  Pál Tünde unitárius pasztorálpszichológus, Incze Zsolt református esperes, illetve a Fokoláre Mozgalom-az egység lelkisége képviselői.

Marosvásárhelyen meghívott előadók: Baricz Lajos marosszentgyörgyi plebános és Adorján Kálmán  haranglábi református lelkész.

Kolozsváron mehívott előadók: Illyés Magda pszichológus, a BBTE katolikus teológia karának tanársegédje,  Horváth Levente református missziós lelkipásztor, a Bonus Pastor Alapítvány elnöke és Horváth Mária szociális munkás, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa, öt gyermek szülei.

Brassóban mehívott előadók: Fáy Lóránt brassó-bolonyai plebános, és Gáspár Bobos Etele református lelkész.

2018-01-21T22:47:14+00:00 2017. július 15.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet