👁‍🗨 371

„E buzdítást… javaslatnak szánom a keresztény családok számára, amely arra irányul, hogy becsüljék meg a házasság és a család ajándékait, és őrizzék az erős s az olyan értékekben gazdag szeretetet, mint a nagylelkűség, az elkötelezettség a hűségben és a türelemben. Másodsorban, hogy mindenkit buzdítsak: az irgalmasság és a közelség jele legyen ott, ahol a családi élet tökéletlenül valósul meg, vagy békétlenségben és örömtelenségben zajlik.” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 5)

Gondoljuk át!

Mennyire értékelitek a házasság és a család ajándékát? Hogyan tudtok kitartani az egymás iránti szeretetben? Miként lehettek még inkább az irgalmasság jelei egymás számára?

Imádkozzunk!

Minden család Atyja!

Meghívunk a mi családunk rendezetlenségeibe, tökéletlenségeibe. Nyisd meg a szemünket, hogy láthassuk a Te közelséged jeleit a mi mindennapjainkban. Távolítsd el életünkből a csüggedést és növeld bennünk a boldog jövő reményét. Használj minket, Uram, hogy ne csak mi épüljünk napról-napra, hanem tudjunk segíteni olyan családoknak is, akik nehézségekkel küzdenek, akik megpróbáltatásoknak vannak kitéve. Töltsön el minket a Te békességed és örömöd, hogy kitartóan szerethessük egymást!

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK – BEVEZETŐ

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM