„Nagy megbecsülést érdemelnek azok a családok, amelyek szeretettel elfogadják a fogyatékos gyermekkel járó nehéz próbatételt. Értékes tanúságot tesznek az Egyház és a társadalom előtt az élet ajándékához való hűségről. A család – a keresztény közösséggel együtt – a törékenység misztériuma elfogadásának és kezelésének útján a gesztusok és a nyelvezet, a megértés és az identitás új formáit fedezheti fel. A fogyatékkal élők ajándékot és kedvező alkalmat jelentenek a családnak, hogy növekedjen a szeretetben, egymás segítésében és az egységben.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 47)

Gondoljuk át!

Gondoljatok egy olyan családra, ahol egy vagy több különleges igényű gyermeket bevelnek – ez lehet akár a saját családotok is. Hogyan gazdagította annak a gyereknek a jelenléte a családot?

Imádkozzunk!

Atyánk, Istenünk,

Te minden embert szeretsz. Köszönjük azokat az egyedülálló ajándékokat és tulajdonságokat, amelyeket családtagjainknak adtál. Köszönjük azokat a családokat, akik befogadtak egy különleges igényű gyermeket, és így a világ előtt tanúságot tettek a nagylelkűségükről. Áldd meg őket, és adj nekik erőt és örömöt a mindennapokban. Segíts nekünk, hogy támogatni tudjuk ezeket a családokat.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 12.