„Az öröm megújul a fájdalomban. Ahogyan Szent Ágoston mondta: »Minél nagyobb volt a veszedelem a csatában, annál nagyobb az öröm a győzelemben.« Miután a házastársak együtt szenvedtek és küzdöttek, megtapasztalhatják, hogy érdemes volt, mert elértek valami jót, megtanultak valamit együtt, vagy mert jobban meg tudják becsülni, amijük van. Kevés emberi öröm olyan mély és ünnepi, mint amikor két egymást szerető személy együtt ért el valamit, ami közös erőfeszítésükbe került.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 130)

Gondoljuk át!

Mi volt az az akadály, amelyet mostanában együtt győztünk le? Látjuk-e már a közös erőfeszítésünk értékeit? Hogyan és miben erősít meg ez minket?

Imádkozzunk!

Mennyei Atyánk,

néha annyira pörgünk, annyira elfoglaltak vagyunk, hogy elfelejtünk visszanézni és felismerni, mindazt amit tettél értünk. Köszönjük, hogy segíthetjük egymást a kihívások leküzdésében. Taníts meg minket megállni és hálát adni a Te hűségedért, az egymás iránti hűségünkért. Engedd, hogy ez örömet okozzon nekünk, és emlékeztessen bennünket, hogy kulcsoljuk össze a szíveinket, hogy fogjunk össze mindig, amikor a szenvedésekkel és kihívásokkal találkozunk.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 20.