„Gyarapítani és segíteni a másikat, hogy egyre inkább önmaga lehessen. Ezért a szeretet kézművesség.
Amikor a Szentírásnak a férfi és a nő teremtéséről szóló részét olvassuk, először Istent látjuk, aki megformálja az embert, majd észreveszi, hogy valami lényeges hiányzik. Ezért megformálja a nőt, és akkor látja a férfi meglepődését: »Ó, hát itt van, ő az!« Ezután halljuk azt a csodálatos párbeszédet, amelyben a férfi és a nő kezdi megismerni egymást. Ugyanis a másik meglepetést okoz, még a nehéz pillanatokban is, és új ajtók nyílnak meg a találkozásra, mintha az most történne először, és minden új szakaszban újra
»formálni« kezdi egyik a másikat.
A szeretetnek köszönhető, hogy az egyik vár a másikra, és gyakorolja azt a kézművesre jellemző türelmet, amelyet Istentől örökölt.
(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 221)

Gondoljuk át!

Tudjuk-e építő módon alakítani, formálni egymást? Mennyire vagyunk ebben türelmesek egymással?

Imádkozzunk!

Atyánk, Istenünk,

köszönjük, hogy egymásnak ajándékoztál minket, hogy együtt növekedhessünk Tebenned. Add, hogy engedelmesek és taníthatóak legyünk, nyitottak a változásra. Segíts felismerni, hogy a házasságunk annyira fog növekedni, mint amennyire mi képesek leszünk növekedni benne. Adj nekünk türelmet, különösen a megpróbáltatást jelentő nehéz pillanatokban. Add, hogy tudjunk együttműködni veled, Mesterünkkel és a Te életünkre vonatkozó terveddel.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 21.