„Úgy kell elfogadni a házasságot, mint az érlelődés útját, amelyben mindkét fél eszköz Isten kezében a másik gyarapítására. A változás, a növekedés, a mindenkiben szunnyadó jó lehetőségek kibontakozása lehetséges dolog. Minden házasság külön »üdvtörténet«, ami azt tételezi fel, hogy törékenységtől indulunk el, amely Isten ajándékának és a rá adott nagylelkű és kreatív válasznak köszönhetően lépésről lépésre helyet ad az egyre szilárdabb és értékesebb valóságnak. Egy férfi és egy nő talán legnagyobb küldetése a szeretetben: kölcsönösen mindinkább férfivá és nővé válni.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 221)

Gondoljuk át!

Hogyan segít a társad abban, hogy még inkább Isten szíve szerinti férfivá vagy nővé alakulj? Hogyan segíthetnél a házastársadnak, hogy növekedjen az életszentségben, és még inkább olyan férfivá vagy nővé váljon, mint amilyennek Isten őt megálmodta?

Imádkozzunk!

Urunk, Istenünk,

hálásak vagyunk egymásért. Te egymásnak ajándékoztál minket, hogy együtt járhassunk a hozzád vezető utunkon. Segíts nekünk, hogy értékelni tudjuk különbözőségeinket és felismerjük annak a módját, hogy hogyan tudjuk azokat még inkább áldássá formálni a családunk számára. Adj bölcsességet mindkettőnknek, hogy ne próbáljuk megváltoztatni egymást, inkább segíts, hogy örvendezni tudjunk a másságainknak. Add, hogy szerelmünk által egyre közelebb kerüljünk hozzád, és egyre inkább olyan férvivá / nővé váljunk, amilyet Te megálmodtál.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 22.