„A fiatal házasokat arra is ösztönözni kell, hogy alakítsák ki a saját szokásaikat, melyek mindennapos, közös cselekedetek sorából alakulnak ki, és az állandóság és biztonság érzetét keltik. Jó dolog a reggelente adott csók, egymás megáldása esténként, a másik várása és fogadása, amikor megjön; néha együtt elmenni, megosztani a házastársi teendőket. Ugyanakkor jó a megszokott dolgokat ünnepekkel megszakítani, nem elveszíteni a családi ünneplés, a szép tapasztalatok megünneplésének és örömének képességét. Szükség van arra, hogy együtt éljék át a meglepetést Isten ajándékait látva, és táplálják egymásban a lelkesedést az életért. Ha tudnak ünnepelni, az megújítja a szeretet energiáit, megszabadít az egyhangúságtól, színesíti és reménnyel tölti el a mindennapos szokásokat.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 226)

Gondoljuk át!

Mi építi bennem a közelség és a stabilitás érzését? Mi építi ugyanezt a házastársamban? Mi az, amiben felülkerekedhetünk a mindennapos, már megszokott dolgainkon, ami közelebb visz egymáshoz és ami építi, erősíti a házasságunkat?

Imádkozzunk!

Jézus Krisztus,

Te nagyon sok időt töltöttél a tanítványaiddal: együtt vándoroltál, étkeztél velük, sokat beszélgettetek és imádkoztatok, együtt mulattatok a mennyegzőn, és együtt bánkódtatok a közeli barát elvesztése miatt. Segíts, hogy mi is együtt tegyük ezeket a dolgokat, és így építsük szeretetünk kötelékeit. Add, hogy tudjunk találékonyak lenni a kapcsolatunk ápolásában, szerelmünk felélesztésében. Add, hogy tudjunk erősen hinni a közös jövőnkben, és tudjunk tenni is érte.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 25.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 27.