„Egy család történetét mindenféle válság barázdálja, melyek drámai szépségének is részei. Segíteni kell annak felfedezését, hogy a legyőzött válság nem gyengíti a kapcsolatot, hanem jobbítja, leülepíti és érleli egységének borát.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 232)

Gondoljuk át!

Mi a legnagyobb kihívás, amellyel most szembe kell néznetek? Milyen támogatásra van szükségetek egyénileg és együtt, hogy legyőzzétek ezt az akadályt? Mit tehetnétek annak érdekében, hogy ez a válságos helyzet megerősítse és ne gyengítse a házasságotokat?

Imádkozzunk!

Urunk, Jézus Krisztus,

Te tudod, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznünk. Neked megvannak ezekre a szükséges válaszaid, és hatalmad van ezek megoldására. Vezess át minket ezeken a megpróbáltatásokon, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz. A Te kezedbe helyezzük ezeket a helyzeteket. Védd meg a mi egységünket, és adj nekünk bölcsességet, amikor különösen nehéz döntéshelyzetek elé kerülünk. Segíts, hogy kedvesen tudjunk szólni egymáshoz és jó hallgatói legyünk a társunknak. Add, hogy a nézeteltéréseink megoldásában az egymás iránti tisztelet legyen a legfontosabb szempont, és a gyermekeink érdekeit is szem előtt tartva hozzuk meg döntéseinket.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 26.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 28.