„A szerető és életet fakasztó emberpár az igazi élő »szobor«, mely képes megjeleníteni a teremtő és üdvözítő Istent. Ezért a termékeny szeretet Isten benső valóságainak szimbóluma lesz.
Ebben a megvilágításban a pár termékeny kapcsolata képmássá válik Isten misztériumának felfedezéséhez és leírásához, mely alapvető a Szentháromság keresztény szemléletében: Istenben az Atyát, a Fiút és a szeretet Lelkét szemléli. A háromságos Isten szeretetközösség, és a család az ő élő tükröződése.”
(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 11)

Gondoljuk át!

Hogyan tükrözi a családunk a Szentháromság önzetlen és gyümölcsöző szeretetét? Hogyan adhatjuk át ezt a szeretetet a családunkon kívül állók számára?

Imádkozzunk!

Atya, Fiú és Szentlélek,

Te vagy a szeretet Szentháromsága. Áraszd szünet nélkül szeretetedet a Te gyermekeidbe, fiaidba és lányaidba. Nyisd meg családunkat szereteted fogadására. Tölts el minket, hogy szeretetünk gyümölcsöző legyen, és életet adjon másoknak. Jöjj, Szentlélek, és tölts el minket szereteteddel, hogy mi is a szeretet közössége lehessünk, hogy szeressük egymást és a körülöttünk lévőket, és így megmutassuk a Te nagy jóságodat.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 33.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 35.