„A Szentlélek hatása alatt a házaspár nemcsak befogadja a nemzéssel az életet, hanem kitárul, kilép önmagából, hogy javait másokra árassza, gondoskodjék róluk és boldogítsa őket. Ez a nyitottság főként a vendégszeretetben nyilvánul meg, amelyre Isten szava meggyőzően buzdít: »Ne feledkezzetek meg a vendégszeretetről, hisz ilyen módon némelyek tudtuk nélkül angyalokat láttak vendégül.« (Zsid 13,2). Amikor a család befogad másokat és találkozik velük, különösen a szegényekkel és elhagyatottakkal, »az Egyház anyaságának jelképe, tanúja, részese« (Familiáris Consortio, 141).” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 324)

Gondoljuk át!

Vendégszeretetünkkel hogyan lehetünk áldás mások számára? Miben gazdagítja ez az ajándék a családunk életét? Hogyan tudnánk még inkább növekedni ezen a területen?

Imádkozzunk!

Urunk,

segíts minket abban, hogy jobban szeressük a szegényeket, a rászorulókat, a magányosokat. Mutasd meg, hogyan nyissuk meg szívünket és otthonunkat mások előtt, hogyan mutassuk meg még jobban nekik a Te szeretetedet, és hogyan tudnánk még több örömben részesíteni őket.
Kérünk, emlékeztess bennünket, hogy nem kell tökéletes családnak lennünk, és az otthonunknak sem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy oda szerettel befogadjunk másokat. Add, hogy a rászorulókkal megosztott életünk követendő példa legyen a gyermekeink számára.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 40.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 42.