„A nyitott és szolidáris családok teret nyitnak a szegények előtt, képesek arra, hogy baráti kapcsolatban legyenek azokkal, akik náluk rosszabb helyzetben vannak. Ha valóban szívükön viselik az evangéliumot, nem feledhetik, amit Jézus mondott: »Amit a legkisebb testvéreim közül egynek tettetek, nekem tettétek.« (Mt 25,40). Végső soron azt élik meg, amit a következő mondatok oly világosan megkívánnak tőlünk: »Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, sem testvéreidet, sem rokonaidat, sem jómódú szomszédaidat, nehogy visszahívjanak és viszonozzák neked. Ha vendégséget rendezel, hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. S boldog leszel.« (Lk 14,12-14). Boldog leszel! Lám, ez a boldog család titka.” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 183)

Gondoljuk át!

Hogyan tudnánk helyet adni a szegénységben élőkről való gondoskodásnak a családunk életében? Hogyan tudnánk hiteles kapcsolatot kiépíteni egy rászorulóval?

Imádkozzunk!

Urunk,

köszönjük, hogy sok áldásban részesülünk otthonunkban, családi életünkben. Nyisd meg szívünket azok előtt, akik nálunk kevésbé szerencsések. Adj nekünk bölcsességet, hogy miképpen tudjuk megnyitni otthonunkat a szegények és a rászorulók előtt. Mutasd meg nekünk, hogyan építhetünk ki igaz barátságokat ezekkel a testvéreinkkel, akiket Te nagyon szeretsz.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 41.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 43.