👁‍🗨 304

„A Biblia a családot a gyermekek katekézise helyének is tekinti. (…) Az egyik zsoltár magasztalja a hit családban történő hirdetését: »amit hallottunk, amit megismertünk, s amit őseink beszéltek el nekünk. Nem titkoljuk el fiaink elől, hanem hirdetjük a jövő nemzedéknek. Az Úr dicső tetteit, erejét, és a csodákat, amelyeket művelt. Ám parancsul adta Jákobnak, s mint törvényt rendelte Izraelnek, hogy amit kinyilatkoztatott az atyáknak, azt hirdetniük kell fiaiknak, hadd ismerjék meg a jövő nemzedékek, a fiak, akik majd születnek. Aztán ők kelnek fel, és tovább hirdetik gyermekeiknek« (Zsolt 78,3-6). Ezért a család az a hely, ahol a szülők válnak gyermekeik számára a hit első tanítóivá. Személytől személyig tartó „kézműves” feladat ez.” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 16)

Gondoljuk át!

Emlékeztek arra, hogyan tanulttok meg imádkozni, és hogy a szüleitek miként vezettek be a hitbeli dolgokba? Ti hogyan nevelitek a gyermekeiteket Krisztussal való élő kapcsolatra és az Ő Egyházával való kapcsolatra?

Imádkozzunk!

Mennyei Atyánk,

vezess minket, miközben próbáljuk hozzád vezetni családtagjainkat. Segíts, hogy észrevegyük a hétköznapjainkban és az ünnepeinkben azokat a különleges pillanatokat, kegyelmi időszakokat amelyek alkalmat adnak arra, hogy gyermekeinket feléd tereljük. Mutasd meg nekünk, hogyan tanítsuk meg gyermekeinek, hogy az imában hozzád szóljanak, és hogy meghallhassák a szívükben, a Te hangodat, tanácsaidat. Segíts nekünk kialakítani a családi ima és a szentírásolvasás jó mintáit, hogy tovább tudjuk adni mindazt a gazdagságot, amit Te adtál nekünk.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 44.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 46.

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM