👁‍🗨 369

„Alapvető fontosságú, hogy a gyermekek konkrét formákban lássák, hogy szüleik számára az imádság valóban fontos. Ezért a családi imádság alkalmainak és a népi jámborság megnyilvánulásainak nagyobb evangelizáló ereje lehet, mint bármely katekézisnek és beszédnek. (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 288)

Gondoljuk át!

A családi ima vagy ájtatosság mely gyakorlatai voltak gyümölcsözőek a ti életetekben? Hogyan kezdhettek el családként imádkozni, ehhez milyen változtatások szükségesek a családotok napirendjében?

Imádkozzunk!

Uram, Jézus,

taníts minket imádkozni! Taníts meg minket, hogyan vezessük Hozzád gyermekeinket, és segíts nekik megtanulni Veled beszélgetni. Segíts, hogy a családi imát tartalmassá és élvezetessé tegyük minden családtagunk számára.
Adj megkülönböztető képességet ahhoz, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb időpontokat, helyeket és gyakorlatokat, ahhoz, hogy családunk imaéletét gazdagítsuk.
Legfőképpen, Uram, segíts, hogy elsősorban Veled találkozzunk, amikor imádkozunk vagy a Szentírást olvassuk, vagy családként a szentségekhez járulunk. Ezek által vonj közel magadhoz és Egyházadhoz.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 46.                                            AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 48.

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM