„Csak akkor lehetünk teljesen jelen a másik számára, ha minden körülményről megfeledkezve érdektelenül adjuk önmagunkat. Ezért a szeretett személy minden figyelmet megérdemel. Erre Jézus a minta, mert amikor valaki közeledett hozzá, hogy beszéljen vele, rátekintett, szeretettel nézett rá (vö. Mk 10,21). Az ő jelenlétében senki nem érezte mellőzve magát, mert Jézus szavai és gesztusai ezt a kérdést fejezték ki: »Mit akarsz, hogy cselekedjem veled?« (Mk 10,51). Ez történik a család mindennapi életében.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 323)

Gondoljuk át!

Éreztem-e valaha, hogy a társam nem figyel rám? Előfordult már, hogy az elfoglaltságom miatt nem tudtam odafigyelni a társamra vagy a gyermekeimre? Hogyan tudnék még jobban figyelni a szeretteimre?

Imádkozzunk!

Urunk, Jézus Krisztus,

Te soha nem fáradtál bele, hogy másokra fordítsd a teljes figyelmedet. Segíts, hogy ne legyünk túl fáradtak vagy elfoglaltak, hogy odafigyeljünk egymásra. A mi emberi szeretetünk véges, míg a Te szereteted végtelen és örökkévaló. Öntsd szívünkbe a Te végtelen szeretetedet, hogy így tekintsünk egymásra, és ezt a szavainkkal és tetteinkkel is kifejezzük.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 6.