„Az anyaság a legerősebb ellenszer az önző individualizmus terjedésével szemben. Az anyák az élet szépségének a tanúi. Kétségtelen, hogy egy anyátlan társadalom embertelen társadalom volna, mert az anyák mindig, még a legnehezebb pillanatokban is éreztetni tudják a gyöngédséget, az odaadást, az erkölcsi erőt. (…) Anyák nélkül nemcsak új hívők nem támadnának, hanem a hit is elveszítené egyszerű és mélységes melegének jó részét. Köszönet nektek, drága édesanyák, köszönet azért, amit a családban jelentetek, és azért, amit az Egyháznak és a világnak adtok.” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 174)

Gondoljuk át!

Mit tanított neked édesanyád vagy nagymamád a szeretetről? Édesanyaként hogyan tehetsz tanúságot a gyengédségről? Hogyan segítheted a feleséged a gyengédségről való tanúságtételében?

Imádkozzunk!

Mária, Szűz Anya, az Egyház anyja,

Te voltál Isten Fiának anyja és első tanítója. Imádkozzatok értem (a feleségemért), hogy hitelesen képviselhessem (hogy a feleségem hitelesen képviselhesse) Isten gyengédségét és nagylelkű szeretetét a családunkban.
Mennyei Atyánk, aki a mennyben vagy, köszönjük, hogy megajándékoztad az emberiséget az édesanyákkal. Isteni erőd és önzetlen szereteted különleges kegyelmét áraszd ki rám (a feleségemre), hogy otthonunk olyan hely legyen, ahol a család és a barátok megtapasztalhatják a Te hűséges, gyengéd szeretetedet, különösen a nehéz helyzetekben.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 7.