„Isten azért állítja az apát férfiúságának értékes tulajdonságaival együtt a családba, hogy a feleség mellett álljon, és osszon meg vele mindent: örömöket és fájdalmakat, fáradozásokat és reményeket. És hogy a gyermekek mellett álljon növekedésükben: amikor játszanak és amikor tanulnak, amikor meggondolatlanok és aggódnak, amikor megnyilvánulnak és hallgatásba burkolóznak, amikor vakmerőek és félnek, amikor elvétik és amikor újra megtalálják az utat; az apa mindig jelen van.” (Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 177)

Gondoljuk át!

Az édesapád vagy a férjed hogyan tudott áldás lenni a családotok számára? Édesapaként hogyan tükrözheted az Atya szeretetét a családod számára? Feleségként hogyan támogathatod a férjedet az apai szerepének kibontakoztatásában?

Imádkozzunk!

Urunk, Istenünk!

Te Atya vagy az apátlanok számára is. Adj, olyan erős hitű férfiakat, akik hitelesen mutatják be a Te szeretetedet a családjaik számára. Köszönjük az életünkben jelen levő apákat – a biológiai, az örökbefogadó és a lelki apákat is. Erősítsd meg őket hívásukban és azon képességükben, hogy visszatükrözzék a Te atyai mivoltodat a gyermekeik és a világ számára.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 8.