👁‍🗨 333

2021. október 9-én Medgyesen tartottuk a helyi házaspárok és családok őszi lelkinapját. Babota Tibor plébános és a helyi segédlelkész által megszervezett napra magyar és román nyelvű párok is érkeztek. A napot indító közös játék felszínre hozta a helyiek igazi vágyát: az együttlét mindig elvezet az élet forrásához, nagy szükség van a Jó Szóra, Isten bátorítására, lelki töltekezésre, hogy a szeretet ne szegényedjen vagy fogyjon el.

A nap témája ezúttal is a kánai mennyegző csodájához kapcsolódott. A Kertész házaspár, Marika és Tibor tanúságtétele hozta azt a fényt, amely főleg arra világított rá: Isten hív, munkálkodik, formál minket és gyermekeinket.

Egy-két fontos gyümölcs vagy áldás, visszajelzés a résztvevők részéről:

– A szórványban még nagyobb szükségünk van az ilyen meghívásokra, együttlétre, kitartásra, sőt, olykor segítségre.
– Jó lelkivezetőink vannak, fontos, hogy imádkozzunk értük és egymásért.
– A vegyes házasságok okán szívesen beszélni mindkét nyelvet, akkor is, ha ez több időt igényel.
– A közös ima olyan mint a víz és bor átváltozásának csodája: odatesszük emberi egyszerű szavainkat, Isten áldása fog átjárni és ennek lehetnek jelei az életünkben.
– Fontos szempont a jövő: házasodási kedv, lelki támasz fiatal családoknak, segítség a gyermekvállalásban, a nevelésben nyújtott folyamatos segítségre lenne szükség, mert ezt együtt tanuljuk.

Mindezt szentmisében és szentségimádásban is kifejeztük, átimádkoztuk.

A nap végén meglepetésként érkezett az áfonyalekvárral is ízesített gulyás. Ahogy mondani szokás: nem a gusztus számít, hanem a gesztus. A medgyesiek mindenkit szeretettel visszavárnak, mert szükségünk van az egyházmegyénkben a családok összefogására.

Szénégető István családreferens

A körút támogatója a Communitas Alapítvány. Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM