👁‍🗨 244

A Családok X. Világtalálkozóján, Rómában június 25-én, szombat délelőtt 8.45 és 9.45 között tartanak szentségimádást a vatikáni VI. Pál teremben „Jézus jelenlétének ajándéka címmel. A szentségimádás elmélkedéseit már előre közreadták a szervezők, hogy szerte a világon bármelyik katolikus közösség a saját nyelvén csatlakozni tudjon lélekben – akár azonos időben – a liturgiához.

A szentségimádásban újra felfedezhetjük, hogy a Vőlegény Jézus mindig jelen van életünkben. Az Ő jelenlétét szeretnénk szemlélni a keresztény házastársak életében, hogy rácsodálkozzunk, hogyan változtatja a házasság szentségének kegyelme a férfi és nő közötti szeretet egyszerű vizét „jó borrá”, amely képes feltárni a világnak Jézus szeretetét az Egyház és az emberiség iránt, és így ajándékká válik minden ember számára, bármely életállapotban éljen is – e gondolatokkal buzdít a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottsága a szentségimádásba való bekapcsolódásra.

„Az Úr be akar lépni mindannyiunk életébe, legyen szó párkapcsolatról, családról, egyénről, közösségről, hogy felfedje előttünk: Ő az, aki mindennapi utunk kicsi és nagy történéseit rendkívüli események sorozatává alakítja.

A házasság szentségének kegyelme által a Vőlegény Jézus a keresztény házastársakkal marad, jelenvalóvá teszi magát házastársi kapcsolatukban. Még akkor is, ha mi, házastársak nem vagyunk ennek tudatában, vagy semmit nem érzünk belőle, Ő meg tudja újítani a szeretetre való képességünket. Próbáljunk meg helyet adni Neki! Jézus az ajándék, fedezzük fel Őt újra és újra!

A szentségimádás elmélkedései IDE KATTINTVA érhetők el.

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM