A PÁPA ÉS A CSALÁDOK-VIDEÓSOROZAT – 1. RÉSZ

A Világiak, Család és Élet dikasztériuma spirituális, lelkipásztori és kulturális kezdeményezésekkel kívánja támogatni a plébániákat, egyházmegyéket, egyetemeket és társulatokat az „Amoris Laetitia Család” szentévében, amelyet Ferenc pápa 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján hirdetett meg.

Ennek része a Világiak, Család és Élet dikasztériuma, valamint a Vatican News által készített, tíz hónapon át tartó videósorozat, amelyben Ferenc pápa az Amoris Laetitia apostoli buzdítás egyes fejezeteit magyarázza, miközben a világ több különböző pontján élő házaspár és család tesz tanúságot, megjelenítve családi életük egy-egy mozzanatát, részletét.

A kezdeményezés célja az apostoli buzdítás elolvasásának megkönnyítése, egy letölthető útmutató segítségével, amelyek személyes megfontolásra és közösségi elmélkedésre  is alkalmas.

ÚTMUTATÓ A VIDEÓHOZ

„Menjünk csak, családok, folytassuk az utat! Amire ígéretet kaptunk, mindig több. Ne veszítsük el a reményünket a korlátaink miatt, de ne is mondjunk le a szeretet és a közösség teljességének a kereséséről, amelyre Istentől ígéretet kaptunk.” (AMORIS LAETITIA 325)