Közös kiállásra és tanúságtételre hívja a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a Kárpát-medencei, valamit a szórványban élő magyar családokat a keresztény család értékei mellett. Az Amoris laetitia-családévhez kapcsolódva a szervezők egy óriási fotómontázs elkészítését tűzték ki célul, amelyhez a család összetartozását, örömét kifejező fényképeket várnak. A beküldési határidő december 15.

Ferenc pápa márciusban nyitotta meg az Amoris laetitia-családévet, melynek célja, hogy ismét középpontba kerüljön a házastársi és családi szeretet, és új lendületet kapjon a családokat segítő lelkipásztori szolgálat.

„Együtt a család!” felhívásával a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége most a keresztény család értékei melletti kiállásra és tanúságtételre hív minden Kárpát-medencei, valamint szórványban élő magyar családot, hogy együtt tegyenek tanúságot:

A család alapja egy férfi és egy nő házasságban megélt szeretetközössége; hivatása az élet továbbadása, valamint a gyermekek felnevelése, Isten szerető jelenlétében.

A KÉSZ a kezdeményezéshez csatlakozóktól olyan családi fényképeket vár, amelyeken a családtagok együtt láthatók. Lehet ez csoportkép a szűkebb vagy tágabb családról, de lehet egy-egy közös élményről készült fotó is, vagy más, olyan témájú fénykép is, amely megjeleníti a családban megélt szeretet örömét. A beküldött képekből fotómozaik készül, amelyet a világhálón tesznek közzé.

A felhívásra családonként legfeljebb 3 darab digitális (jpg), színes, fekvő tájolású fényképet várnak a szervezők, amely A4-es méretre nagyítva is jó felbontású marad (például a rövidebb oldal legalább 2000 pixel, illetve a kép mérete legalább 2 MB).

A fotókat az Együtt a család online regisztrációs űrlapon keresztül lehet beküldeni.

Beküldési határidő: 2021. december 15. éjfél. (Fontos, hogy a beküldéshez Google-fiók szükséges!)

A felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok a KÉSZ oldaláról letölthetők, további információ pedig az egyuttacsalad.kesz(kukac)gmail.com e-mail-címen, valamint a +36 1/328-0164-es telefonszámon kérhető.

Forrás: Magyar Kurír, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége