👁‍🗨 572

Mondják, hogy egyre több szorongással, stresszel jár a karácsony előtti időszak. Évvégi zárások a munkahelyen, az ajándékok, ünnepi kellékek beszerzése, a nagytakarítás, sütés-főzés… Így amikor végre megérkeznénk az ünnepbe, már csak a nyomasztó hangulat marad: lelkiismeretfurdalás amiatt, hogy hol vannak a mély és felemelő érzések és a békességünk azon a napon, amikor épp Jézus születését kellene ünnepelnünk.

A naptári év végén valóban sok időt töltünk el a saját kis téli „csodaországaink” megteremtésével, de mennyi időt szánunk arra, hogy a lelkünk is felkészüljön, megérkezzen?

A legtöbb keresztény egyetért abban, hogy a karácsony Jézusról szól, de sajnos a napirendünk, a még gyorsabbra kapcsolt életritmusunk nem ezt tükrözi. Mert talán soha senki nem tanított meg arra, hogy szívünkkel Jézusra összpontosítsunk ebben az időszakban.

Az elkövetkező adventi napokban Jézus ünneplésére és imádására hívunk meg benneteket. Mert mindannyian egyfajta lelki „emlékezetkihagyásban” szenvedünk, egyik napról a másikra elfelejtjük, hogy mit tett értünk Isten.
Ezért is jó, ha minden évben emlékeztetjük magunkat arra, hogy kicsoda Jézus, és miért csodálatos az Ő születése – nem mintha nem tudnánk róla, nem hallottuk volna már néhányszor. Inkább azért, mert a szívünk egy idő után abbahagyja a csodálkozást.

A házaspároknak, családoknak szánt LELKI UTUNK az adventi időszak négy hete köré épül. Minden egyes hét az adventi vasárnap megünneplésével kezdődik, amely egyénileg, de családban is használható. A hétköznapok mindegyikén rövid elmélkedést ajánlunk JÉZUS NEVEI kapcsán, illetve ehhez kapcsolódó szentírási részeket.

Az adventi készület során néhány ötletet is adunk, olyan hét közben is végezhető tevékenységre bátorítunk, amelyek segítenek gyakorlatba ültetni az olvasottakat.

Advent első vasárnapján induló elmélkedéssorozatunk célja, hogy segítsen felkészíteni a szívünket, hogy amikor majd Szenteste a kis családi betlehem előtt térdelünk, vagy a fényeket csodáljuk a karácsonyfánkon, valóban megérkezhessünk az ünnepbe, és teljes szívünkből tudjuk énekelni: „Dicsőség mennyben az Istennek! Békesség földön az embernek!”

Azért imádkozunk, hogy a most kezdődő adventi utazás valóban segítség legyen a karácsony igazi Ünnepeltjével, a Csodálatos Tanácsadóval, az Erős Istennel, az Örök Atyával, a Béke Fejedelmével való mélyebb találkozásra. Kertész Marika

Mennyei Atyánk,

Te vagy, aki a legjobban ismersz minket! Már azelőtt ismertél, hogy megteremtetted volna ezt a csodálatos világot. Most is azt keresed, hogy hogyan boldogíthatnál minket, mert ilyen nagy a Te szereteted.
Te ismered a mi szívünket, tudod, hogy vágyakozunk a Te közelségedre. Te megígérted, hogy „ujjongjanak és örülnek benned mind, akik hűségesen keresnek téged!” (Zsolt 70,5)
Kérünk, háríts el minden akadályt előlünk az ünnepre való készülés időszakában. Biztosíts minket feltétel nélküli szeretetedről akkor is, ha nem érezzük a közelségedet, ha a kísértésektől szenvedünk, ha el vagyunk telve önmagunkkal. Segíts, hogy ragaszkodjunk Hozzád, és a Te igazságod tartson meg bennünket, miközben a Te Szent Fiad csodálatos nevein elmélkedünk. Add, hogy Jézus nevei ne csak kimondott szavak legyenek, hanem azok dicsőítésünk szavaivá válhassanak.
Segíts nekünk, hogy a veled való találkozás „levédett idő” legyen a számunkra, és hogy felfrissülhessünk a jelenlétedben. Hogy majd az adventi időszak végén elmondhassuk, mélyebb lett a kapcsolatunk veled és egymással.

Ámen.

JÉZUS NEVÉVEL AZ ADVENTBEN

00. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 1.

01. JÉZUS NEVE

02. JÉZUS – FELTÁMADÁS, ÉLET

03. JÉZUS – KIRÁLYOK KIRÁLYA

04. JÉZUS – VILÁG VILÁGOSSÁGA

05. JÉZUS – KRISZTUS, MESSIÁS

06. JÉZUS – AZ IGAZSÁG

07. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 2.

08. JÉZUS – URAK URA

09. JÉZUS – JÓ PÁSZTOR

10. JÉZUS – ISTEN SZENTJE

11. JÉZUS – SZABADÍTÓ

12. JÉZUS – ÖRÖK FŐPAP

13. JÉZUS – ALFA ÉS ÓMEGA

14. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 3.

15. JÉZUS – SZŐLŐTŐ

16. JÉZUS – BÉKE FEJEDELME

17. JÉZUS – EMMÁNUEL

18. JÉZUS – EMBERFIA

19. JÉZUS – FÁJDALMAK FÉRFIA

20. JÉZUS – AZ IGE

21. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 4.

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM